Manja slova Veća slova RSS
>

U protekla dva mjeseca inspekcije izvršile12.157 kontrola poštovanja mjera

Počeo pojačani nadzor kovid potvrda

Počeo pojačani nadzor kovid potvrda
Datum objave: 03.09.2021 13:01 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove je u protekla dva mjeseca tokom ljetnje sezone izvršila je 12.157 inspekcijskih pregleda u dijelu poštovanja važećih epidemioloških mjera, u kojima su utvrđene 123 nepravilnosti. Za počinjene prekršaje, inspektori su izdali 142 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 116.750,00 € i podnijeli 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda u dijelu kontrole poštovanja epidemioloških mjera, tokom jula i avgusta donijela je i 14.163 rješenja o smještaju u samoizolaciji i izvršila 1.819 kontrola lica koja su u samoizolaciji.

Napominjemo da se epidemiloška situacija u Crnoj Gori pogoršala, što se očekivalo za novi jesenji talas koji je pred nama, pa inspektori daju sve od sebe da su što prisutniji na terenu i da tokom kontrole nalože otklanjanje utvrđenih nepravilnosti.

Podsjećamo da su, tokom ljetnjih mjeseci, gosti boravili u baštama lokala, a u periodu koji slijedi gosti koji borave u unutrašnjosti lokala moraju imati kovid potvrde, pa su naši inspektori započeli pojačane kontrole posjedovanja ovih potvrda. Prekršioci ove mjere rizikuju krivične prijave, dok za nepoštovanje ostalih epidemioloških mjera inspektori će izricati novčane kazne.

Pozivamo ugostitelje i sve građane, da budu odgovorni, vakcinišu se i obezbijede normalno odvijanje života u svim sferama i sebi  i drugima.

PR služba Uprave za inspekcijske poslove