Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: УИП у прошле двије седмице извршила 6012 контрола поштовања епидемиолошких мјера

Датум објаве: 15.04.2021 14:57 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


Инспекције Управе за инспекцијске послове током претходне двије недјеље извршиле су 6012 контрола по питању поштовања важећих епидемиолошких мјера. Током ових контрола, које су вршиле Здравствено-санитарна инспекција, Туристичка инспекција, Тржишна инспекција, Инспекција рада, Инспекција за игре на срећу утврђено је 12 неправилности. Најчешће утврђене неправилности су се односиле на сједење за столом већег броја гостију од дозвољеног, непридржавање прописане удаљености између столова, неношење заштитних маски од стране особља, необезбјеђивање прописане дистанце између гостију, непоштовање мјере забране рада, непоштовање Рјешења о самоизолацији, некоришћење прописане заштитне опреме од стране запослених.

 

Током последње двије недјеље издато је 14 прекршајних налога у вриједности од 13.900,00€. Такође покренут је један захтјев за покретање прекршајног поступка гдје су уочене веће неправилности, па је тражено од суда да одреди висину казне. Подсјећамо да инспектор на лицу мјеста може изрећи само минималан износ казне, док за веће прекршаје може покренути захтјев за покретање прекршајног поступка.

Настављамо да апелујемо на грађане и пословне субјекте да поштују важеће мјере, ради што бржег враћања у редовно стање, а напомињемо да казне нису мале (за физичко лице 100 до 2000 , од 2.000 – 20.000€ за правно лице и 200 – 2.000 € за одговорно лице у правном лицу, за предузетника 350 – 6.000 €).

 

ПР служба Управе за инспекцијске послове