Manja slova Veća slova RSS
>

Održana obuka tržišnih inspektora po projektu AIM-a

Datum objave: 04.03.2021 13:22 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


U prethodnoj nedelji, u okviru projekta Tehnička pomoć za usaglašavanje i primjenu pravne tekovine EU u oblasti unutrašnjeg tržišta (AIM), tržišni inspektori su učestvovali na online radionicama koje su bile posvećene ličnoj zaštitnoj opremi, električnim i građevinskim proizvodima sa aspekta bezbjednosti i usaglašenosti proizvoda.

Ekspert projekta predstavio je tržišnim inspektorima  svoja znanja u predmetnim oblastima, imajući u vidu nove regulative, izazove, primjere iz prakse, rangiranje prioriteta u nadzoru kroz sprovođenje procjene rizika i druge teme.

Takođe, sa ekspertom su izvedene praktične vježbe na kojima su inspektori potvrdili stečeno znanje tokom treninga, što će predstavljati dobar osnov za stručan nadzor proizvoda na tržištu u ovim oblastima.

Ističemo da se Opštim programom nadzora proizvoda na tržištu, planiraju proizvodi za nadzor sa aspekta bezbjednosti i usaglašenosti proizvoda i isti se objavljuje na internet stranici Uprave za inspekcijske poslove (navedeni program za 2021. godinu objavljen je na našem sajtu).

Prilikom planiranja spiska proizvoda za nadzor sa aspekta bezbjednosti i usaglašenosti proizvoda uzimaju se u obzir nova saznanja i metodologije procjene rizika prilikom odabira prioriteta, što je , između ostalog, bila i jedna od tema predmetnih radionica.

 

PR služba Uprave za inspekcijske poslove