Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана обука тржишних инспектора по пројекту АИМ-а

Датум објаве: 04.03.2021 13:22 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


У претходној недељи, у оквиру пројекта Техничка помоћ за усаглашавање и примјену правне тековине ЕУ у области унутрашњег тржишта (АИМ), тржишни инспектори су учествовали на онлине радионицама које су биле посвећене личној заштитној опреми, електричним и грађевинским производима са аспекта безбједности и усаглашености производа.

Експерт пројекта представио је тржишним инспекторима  своја знања у предметним областима, имајући у виду нове регулативе, изазове, примјере из праксе, рангирање приоритета у надзору кроз спровођење процјене ризика и друге теме.

Такође, са експертом су изведене практичне вјежбе на којима су инспектори потврдили стечено знање током тренинга, што ће представљати добар основ за стручан надзор производа на тржишту у овим областима.

Истичемо да се Општим програмом надзора производа на тржишту, планирају производи за надзор са аспекта безбједности и усаглашености производа и исти се објављује на интернет страници Управе за инспекцијске послове (наведени програм за 2021. годину објављен је на нашем сајту).

Приликом планирања списка производа за надзор са аспекта безбједности и усаглашености производа узимају се у обзир нова сазнања и методологије процјене ризика приликом одабира приоритета, што је , између осталог, била и једна од тема предметних радионица.

 

ПР служба Управе за инспекцијске послове