Manja slova Veća slova RSS
>

Pojačane kontrole inspekcija tokom praznika

Datum objave: 30.12.2020 09:50 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Inspekcije UIP-a nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju novih mjera za suzbijanje širenja zaraze korona virusom. Naročita pažnja biće posvećena kontroli tokom predstojećih praznika, pa će naše inspekcije u kontinuitetu biti prisutne na terenu širom Crne Gore u cilju kontrole poštovanja ovih mjera.

Tokom prethodnog perioda od 3.07.2020 do 28.12.2020. godine inspekcije koje su ključne u u suzbijanju i širenju epidemije (Turistička, Tržišna, Inspekcija rada, Sanitarna i Inspekcija za igre na sreću) izvršile su 45000 kontrola. U ovim kontrolama konstatovano je 449 nepravilnosti i izrečeno 277 prekršajnih naloga u iznosu od 297.550,00€. Takođe, podnijet je 31 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u slučajevima u kojima je utvrđeno značajnije kršenje mjera a koje je zahtijevalo izricanje strožijih kazni od strane nadležnih sudova.

Podsjećamo da su za prekršioce propisane visoke kazne od 100 eura za fizička lica do 2000 za pravna lica. Zato apelujemo na privredne subjekte i uopšte na građane u svojstvu potrošača i korisnika usluga da  se drže propisanih mjera, da bi svi zajedno zaštitili zdravlje građana i  stvaranje negativnih posledica po privredu naše zemlje.

 

PR služba Uprave za inspekcijske poslove