Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Појачане контроле инспекција током празника

Датум објаве: 30.12.2020 09:50 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


Инспекције УИП-а настављају са цјелодневним надзором по питању нових мјера за сузбијање ширења заразе корона вирусом. Нарочита пажња биће посвећена контроли током предстојећих празника, па ће наше инспекције у континуитету бити присутне на терену широм Црне Горе у циљу контроле поштовања ових мјера.

Током претходног периода од 3.07.2020 до 28.12.2020. године инспекције које су кључне у у сузбијању и ширењу епидемије (Туристичка, Тржишна, Инспекција рада, Санитарна и Инспекција за игре на срећу) извршиле су 45000 контрола. У овим контролама констатовано је 449 неправилности и изречено 277 прекршајних налога у износу од 297.550,00€. Такође, поднијет је 31 захтјев за покретање прекршајног поступка у случајевима у којима је утврђено значајније кршење мјера а које је захтијевало изрицање строжијих казни од стране надлежних судова.

Подсјећамо да су за прекршиоце прописане високе казне од 100 еура за физичка лица до 2000 за правна лица. Зато апелујемо на привредне субјекте и уопште на грађане у својству потрошача и корисника услуга да  се држе прописаних мјера, да би сви заједно заштитили здравље грађана и  стварање негативних последица по привреду наше земље.

 

ПР служба Управе за инспекцијске послове