Manja slova Veća slova RSS
>

Tržišna inspekcija sprovodi pojačanu kontrolu prodaje petardi

Datum objave: 25.12.2020 14:38 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove, Odsjek za tržišnu inspekciju, već tradicionalno u ovom periodu sprovodi pojačane kontrole prometa pirotehničkih sredstava u objektima i na pijačnim prostorima.

Sa nastupanjem novogodišnjih i božićnih praznika učestalo je korišćenje različitih pirotehničkih sredstava, što može dovesti do povreda usljed nepravilne upotrebe. Podsjetićemo da je prošle godine u Crnoj Gori korišćenjem petardi povrijeđeno 26 lica, među kojima su i djeca kod kojih je nastupio trajni invaliditet.

U okviru akcije „Petarda“, tržišni inspektori sprovode kontrole sa pripadnicima Uprave policije u svim gradovima Crne Gore, kako radnim danima, tako i u danima vikenda.


Ovim putem, obavještavamo vlasnike trgovinskih radnji, kao i pijačnih tezgi, da ne vrše promet pirotehničkih sredstava, bez propisanog odobrenja, kao i bez dokaza o nabavci, te posebno skrećemo pažnju da ne vrše promet istih djeci. Inspektori će protiv lica koja budu kršila propise iz ove oblasti podnositi odgovarajuće prijave – krivične ili prekršajne nadležnim organima.

Apelujemo na sve građane da ukoliko kupuju pirotehnička sredstva da to čine kod legalnih prodavača i da vode računa o njihovoj pravilnoj upotrebi, kako ne bi ugrozili svoju i bezbjednost drugih potrošača.