Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: UIP dobila opremu preko IPA 2014 – „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“

Datum objave: 25.11.2020 14:35 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove danas je dobila opremu preko IPA 2014  - „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“.

U okviru ovog projekta odobrena je sljedeća oprema: tri “pištolja“ za mjerenje teških metala i opasnih supstanci u igračkama za Zdravstveno-sanitarnu inspekciju, tri instrumenta za testiranje električne bezbjednosti i 3 multimetra sa analognim dijagramom sa višestrukim mjernim funkcijama za Tržišnu inspekciju, kao i četiri seta tegova za Metrološku inspekciju.

Takođe, 2. i 3. decembra održaće se obuke za osam sanitarnih inspektora i deset tržišnih inspektora u cilju pravilnog rukovanja opremom.

Uprava će i u sljedećem periodu maksimalno angažovati svoje ljudske resurse na polju međunarodne saradnje u cilju jačanja logistike i povećanja efektivnosti rada inspekcija koje su ključne u zaštiti prava i zdravlja potrošača.

 

PR služba Uprave za inspekcijske poslove