Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана е-конференција на тему новог законодавства ЕУ о тржишном надзору

Одржана е-конференција на тему новог законодавства ЕУ о тржишном надзору
Датум објаве: 03.06.2020 12:34 | Аутор: уип

Испис Штампај страницуТоком протекле недјеље, 27 и 28. маја одржана је дводневна е-конференција на тему нових регулатива ЕУ у области тржишног надзора. Организатор е-конференције је ПТБ њемачки национални метролошки Институт ,у оквиру Регионалног фонда за инфраструктуру квалитета Југоисточне Европе ( СЕЕ QИ ФУНД).На конференцији је учествовало око 100 учесника из земаља западног Балкана и земаља Источног партнерства.
Учесници су били представници министарстава одговорни за транспоновање законодавства, као и органи тржишног надзора који су надлежни за спровођење законодавства у свим земљама Западног Балкана. Предавачи су били из Њемачке.

У фокусу е-конференције су биле 2 нове регулативе ЕУ, (ЕУ) 2019/1020 о надзору тржишта и усклађености производа и измјени директиве 2004/42/ЕЗ и уредби бр. 765/2008 и 305/2011, и Регулативе (ЕУ) 2019/515 о узајамном признавању робе која се законито ставља на тржиште у другој држави чланици и стављању ван снаге Уредбе 764/2008, које ће земље Западног Балкана (WБ6), у блиској будућности, у потпуности преузети у своје законодавство.

Циљеви конференције су сљедећи:
• бити свјестан разлика у односу на старо законодавство у земљама WБ6,
• да се детаљно разумију нови прописи,
• бити у могућности примијенити и пренијети знање,
• бити у стању предузети кораке за преузимање прописа у национално законодавство и примјена.