Manja slova Veća slova RSS
>

Inspekcije izvršile pojačan nadzor pekara

Datum objave: 18.12.2018 14:03 | Autor: Uprava za inspekcijske poslove

Ispis Štampaj stranicu


Inspekcija rada i Sanitarna inspekcija izvršile su pojačani nadzor pekara 13. i 14.12.2018. godine na području Podgorice, Tuzi i Golubovaca.

Inspekcija rada je kontrole vršila sa aspekta zapošljavanja i ostvarivanja prava zaposlenih iz rada i po osnovu rada, dok je Sanitarna inspekcija vršila nadzor u dijelu posjedovanja uredno ovjerene sanitarne knjižice, kao dokaza da je obavljen obavezni zdravstveni pregled.

Ove dvije inspekcije su u pomenutom periodu izvršile 86 kontrola, od kojih su u pola slučajeva utvrdile nepravilnosti, pri čemu je izdato 46 prekršajnih naloga. Treba napomenuti da je Inspekcija rada zatekla u radu „na crno“ 14 lica, od kojih su 11 lica stani državljani. Inspekcija rada je obavijestila inspektore za strance Granične policije o zatečenim strancima bez dozvole za boravak radi preduzimanja daljih mjera iz njihove nadležnosti. Tri državljanina Crne Gore, koja su zatečena u nezakonitom radu, a nakon preduzetih mjera od strane Inspekcije rada, zasnovali su radni odnos kod poslodavca u skladu sa Zakonom o radu.

Uprava za inspekcijske poslove planira da i u narednom periodu nastavi sa organizovanjem zajedničkih kontrola Sanitarne i Inspekcije rada u oblasti pekarske djelatnosti, a sve u cilju boljeg uređenja tržišta rada.

Služba za odnose s javnošću Uprave za inspekcijske poslove