Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Инспекције извршиле појачан надзор пекара

Датум објаве: 18.12.2018 14:03 | Аутор: Управа за инспекцијске послове

Испис Штампај страницу


Инспекција рада и Санитарна инспекција извршиле су појачани надзор пекара 13. и 14.12.2018. године на подручју Подгорице, Тузи и Голубоваца.

Инспекција рада је контроле вршила са аспекта запошљавања и остваривања права запослених из рада и по основу рада, док је Санитарна инспекција вршила надзор у дијелу посједовања уредно овјерене санитарне књижице, као доказа да је обављен обавезни здравствени преглед.

Ове двије инспекције су у поменутом периоду извршиле 86 контрола, од којих су у пола случајева утврдиле неправилности, при чему је издато 46 прекршајних налога. Треба напоменути да је Инспекција рада затекла у раду „на црно“ 14 лица, од којих су 11 лица стани држављани. Инспекција рада је обавијестила инспекторе за странце Граничне полиције о затеченим странцима без дозволе за боравак ради предузимања даљих мјера из њихове надлежности. Три држављанина Црне Горе, која су затечена у незаконитом раду, а након предузетих мјера од стране Инспекције рада, засновали су радни однос код послодавца у складу са Законом о раду.

Управа за инспекцијске послове планира да и у наредном периоду настави са организовањем заједничких контрола Санитарне и Инспекције рада у области пекарске дјелатности, а све у циљу бољег уређења тржишта рада.

Служба за односе с јавношћу Управе за инспекцијске послове