Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.04.2021.

Održan sastanak Ilira Harasanija i Milivoja Rašovića

Održan sastanak Ilira Harasanija i Milivoja Rašovića V.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i predsjednik Višeg suda za prekršaje Milivoje Rašović održali su sastanak na temu unapređenja saradnje ova dva organa.Na sastanku je nagoviještena mogućnost unaprijeđivanja sudske prakse kako bi se državnim organima s organizacionog aspekta olakšalo vođenje postupka pred preksršajnim sudom.

15.04.2021.

Saopštenje: UIP u prošle dvije sedmice izvršila 6012 kontrola poštovanja epidemioloških mjera

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove tokom prethodne dvije nedjelje izvršile su 6012 kontrola po pitanju poštovanja važećih epidemioloških mjera. Tokom ovih kontrola utvrđeno je 12 nepravilnosti, a izdato je 14 prekršajnih naloga u vrijednosti od 13.900,00€. Takođe pokrenut je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka gdje su uočene veće nepravilnosti, pa je traženo od suda da odredi visinu kazne.

12.04.2021.

Tržišna inspekcija tokom marta izdala 10 prekršajnih naloga zbog nepoštovanja mjera

Tržišna inspekcija tokom marta izdala 10 prekršajnih naloga zbog nepoštovanja mjera

Tržišna inspekcija je u martu sprovodila pojačani inspekcijski nadzor, s` aspekta primjene mjera iz Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog Korona virusa i Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, i tom prilikom utvrdila sedam nepravilnosti.

08.04.2021.

Tržišna inspekcija kreće u nadzor bezbjednosti dječjih sjedišta za bicikl

Tržišna inspekcija kreće u nadzor bezbjednosti dječjih sjedišta za bicikl

U skladu sa Opštim programom nadzora proizvoda na tržištu za 2021.godinu, Tržišna inspekcija je od aprila počela sa nadzorom dječjih sjedišta za bicikl, s aspekta bezbjednosti proizvoda.Da bi se stavila na tržište Crne Gore, dječja sjedišta za bicikl moraju biti bezbjedna u skladu sa Zakonom o opštoj bezbjednosti proizvoda.

07.04.2021.

Narednih dana pojačane kontrole ugostiteljskih objekata

Posebna pažnja biće posvećena kontroli ugostiteljskih objekata, pa će tri ekipe inspekora u pratnji pripadnika Uprave policije od jutarnjih časova pa do 21 čas, do kad je dozvoljen rad lokala, kontrolisati sprovođenje epidemioloških mjera koje su na snazi. Turistička inspekcija će prilikom sprovođenja kontrola, obavještavati ugostiteljske objekte koji koriste zatvorene/zastakljene terase/bašte da uklone stakla sa bočnih strana objekata, odnosno terasa/bašta.

06.04.2021.

Ilir Harasani stupio na dužnost v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove

Ilir Harasani stupio na dužnost v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove

Stupivši na dužnost v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani održao je sastanak sa pomoćnicima sektora i načelnicima službi u ovoj upravi. Prilikom sastanka Ilir Harasani definisao je da će se raditi u okviru načela otvorene međusobne saradnje sa državnim i lokalnim organima, radi zajedničkog postizanja efikasnijih rezultata rada.

18.03.2021.

Za jednu sedmicu izvršeno preko 6000 kontrola

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove, po pitanju poštovanja epidemioloških mjera, u proteklih nedjelju dana izvršile su ukupno 6017 kontrola. Inspekcije su utvrdile 27 nepravilnosti za koje su izrečena 24 prekršajna naloga u vrijednosti od skoro 20.000 eura i podnijeta 4 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka (slučajevi u kojim se od suda traži izricanje većih iznosa kazni). Takođe, zdravstveno-sanitarna isnepkcija napisala je preko 6037 rješenja o samoizolaciji, i iskontrolisala poštovanje 3398 rješenja o samoizolaciji.

04.03.2021.

Održana obuka tržišnih inspektora po projektu AIM-a

U prethodnoj nedelji, u okviru projekta Tehnička pomoć za usaglašavanje i primjenu pravne tekovine EU u oblasti unutrašnjeg tržišta (AIM), tržišni inspektori su učestvovali na online radionicama koje su bile posvećene ličnoj zaštitnoj opremi, električnim i građevinskim proizvodima sa aspekta bezbjednosti i usaglašenosti proizvoda.

03.03.2021.

Demanti: Povodom saopštenja Marije Kandić (URA) o radu Inspekcije rada

Povodom saopštenja Marije Kandić, članice Glavnog odbora Građanskog pokreta URA u Glavnom gradu od 26.2.2021. godine pod naslovom: „Poslodavci smanjuju plate za 50 odsto, Inspekcija rada ne obavlja svoj posao“, moramo da reagujemo i odbacimo kao proizvoljno i netačno cijelo saopštenje kojim se bez navođenja konkretnih činjenica iznose tvrdnje o navodnom neprofesionalnom radu ove inspekcije.

17.02.2021.

Održana obuka tržišnih inspektora u oblasti energetske efikasnosti proizvoda

Ministarstvo kapitalnih investicija (Direktorat za energetiku i energetsku efikasnost) i Uprava za inspekcijske poslove u okviru međuresorske saradnje aktivno rade na razvoju i primjeni okvira za označavanje energetske efikasnosti i eko dizajn proizvoda koji utiču na potrošnju energije.