Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
15.06.2020

За 210 високошколаца почео програм “Стоп сивој економији”

За 210 високошколаца почео програм “Стоп сивој економији”

За 210 незапослених младих са стеченим високим образовањем и радним искуством минимум девет мјесеци, данас је почео Програм “Стоп сивој економији”, који ће трајати до 15. јануара наредне године. По ријечима директора Управе за инспекцијске послове Алије Кошуте Програм је прилика за младе да осјете рад у јавном сектору и да пруже значајну помоћ у сузбијању сиве економије.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

28.09.2020.

Инспекције појачано контролисале спровођење мјера НКТ-а

Здравствено - санитарна, Туристичка, Тржишна, Инспекција рада и Инспекција за игре на срећу, препознате као кључне инспекције у овој ситуацији, су у организованим активностима у току прошле недјеље (19.09-24.09.2020. године) извршиле укупно 1.591 инспекцијски преглед у циљу провјере поштовања мјера дефинисаних Законом о заштити становништва од заразних болести. За почињене прекршаје издато је 14 прекршајних налога којима су изречене новчане казне у укупном износу од 15700 еура. Такође поднијет је један захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

више...
18.08.2020.

Обавјештење о потенцијално опасном производу - ЦАРРИЕР клима уређаји

Клима уређај робне марке Царриер, модел 38ВНМ218713 произвођача Фосхан Мидеа Царриер Аир-Цондитионинг Еqуипмент Цо., Лтд, („ФМЦЦ”), повучен је са црногорског тржишта, по налогу Тржишне инспекције, након што је АХИ ЦАРРИЕР, Грчка одлучио да спроведе програм корективних мјера на спољашњим јединицама појединих мулти сплит система.

више...
11.08.2020.

Мјере НКТ-а које су на снази - ажурирано 10. августа:

Привредна друштва и предузетници који се баве трговином на мало (маркети, супермаркети, хипермаркети, тржни центри и сл.), укључујући и зелене пијаце, као и државни органи, органи државне управе, органи управе, органи локалне самоуправе, јавне установе и други субјекти који врше јавна овлашћења, банке, поште и друга правна лица, која непосредно пружају услуге грађанима у шалтер салама, обавезна су да одреде једно или више лица одговорна да контролишу да ли грађани/корисници услуга приликом уласка у ове објекте носе заштитне маске и у објектима поштују мјеру минималне међусобне физичке удаљености.

више...
02.08.2020.

НКТ одлучио на предлог ИЈЗ да скрати карантин и самоизолацију са 21 дан на 14 дана

Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) одлучило је данас, на предлог Института за јавно здравље Црне Горе (ИЈЗ), да у складу са препорукама релевантних међународних организација и праксом која је већ на снази у већини држава Европске уније, Уједињеном Краљевству, Сједињеним Америчким Државама, Јапану и многим другим државама, скрати вријеме самоизолације и институционалне изолације лица која су била у контакту или се сумња да су била у контакту са инфицираним лицима, обољелима без клиничке слике или са благом клиничком сликом, као и вријеме институционалне изолације лица која су била на болничком лијечењу од новог коронавируса, са сада прописаних 21 дан на 14 дана.

више...
21.07.2020.

НКТ: Маске и на отвореном и затвореном, даље ограничење јавних окупљања у цијелој ЦГ, ублажене мјере за поједине општине

Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) је данас, на предлог Института за јавно здравље Црне Горе, одлучило да поново прогласи епидемију заразне болести новог коронавируса на цијелој државној територији. Од сјутра се уводи више нових привремених мјера чији је циљ даље спречавање ширења новог коронавируса, док се истовремено ублажавају мјере у појединим општинама у којима је смањен епидемиолошки ризик.

више...