Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

20.03.2020.

Saopštenje: Sanitarna inspekcija pojačano kontrolisala lica kojima je naložena samoizolacija

Sanitarni inspektori Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju su juče, 19.3.2020.godine, izvršili kontrolne inspekcijske preglede u vezi sa izvršenjem rješenja kojima je licima određena mjera samoizolacije u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog.

20.03.2020.

Uprava za inspekcijske poslove zaprimila veliki broj prijava građana

Uprava za inspekcijske poslove putem besplatnog Call centra 080 555 555 svakodnevno zaprima prijave građana koje se odnose na nepravilnosti sa terena. U prethodna tri dana, ova uprave je zaprimila čak 158 prijava, koje su se odnosile na nepoštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

18.03.2020.

Uprava za inspekcijske poslove u funkciji zaštite građana

Uprava za inspekcijske poslove je u punoj funkciji zaštite građana, pa shodno tome, sprovodi pojačane kontrole u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa koje su donešene od strane Nacionalnog koordinacionog tima na predlog Instituta za javno zdravlje.

18.03.2020.

Saopštenje: Turistička inspekcija kontrolisala ugostiteljske objekte

Turistička inspekcija je 16. i 17.marta vršila pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa.

18.03.2020.

Saopštenje: Tržišna inspekcija aktivno kontrolisala trgovce i apoteke

Tržišna inspekcija je u periodu od 9. do 17.3.2020. godine ukupno izvršila 184 kontrole trgovinskih objekata u kojima se vrši promet prehrambenih proizvoda. U 170 slučaja nije došlo do promjene maloprodajne cijene (brašna, mlijeka, jaja, šećera, soli, pirinča, tjestenina, svježeg mesa, ribe, voća i povrća, jestivog ulja, dječije hrane, dječijih pelena, deterdženta za pranje veša i suđa, sapuna), dok je u 14 trgovinskih objekata registrovano povećanje cijena ovih proizvoda. U pogledu formiranja i isticanja cijena kod kontrolisanih subjekata, inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti.

18.03.2020.

Saopštenje: Bez nepravlnosti u primjeni mjere zatvaranje kazina, kladionica i kockarnica u Podgorici

Odsjek za inspekciju za igre na sreću u skladu sa realizacijom Naredbe za sprečavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i prenošenja novog korona virusa, obavljala kontrole njene primjene u dijelu koji se odnosi na zatvaranju objekata u kojima se priređuju igre na sreću.

13.03.2020.

Formiranje cijena sredstava za dezinfekciju je slobodno

U vezi pisanja pojedinih medija da u većini apoteka nema medicinskog alkohola i da je cijena „skočila“, obavještavamo javnost da je formiranje cijena medicinskog alkohola i drugih hemijskih dezinfikacionih sredstava slobodno.

05.03.2020.

Održana Taiex-ova radionica o sistemu kontrole kvaliteta u klinikama za reproduktivnu tehnologiju

Održana Taiex-ova radionica o sistemu kontrole kvaliteta u klinikama za reproduktivnu tehnologiju

U organizaciji Uprave za inspekcijske poslove 3. marta održana je dvodnevna TAIEX-ova radionica posvećena upoznavanju sa sistemima kontrole kvaliteta u klinikama za reproduktivnu tehnologiju. Na radionici su učestvovali dr Višnja Orban pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove, zdravstveno-sanitarni inspektori, kao i predstavnici crnogorskih zdravstvenih ustanova u ovoj oblasti - državne bolnice Danilo I, kao i privatnih klinika Ars Medica, Life, Codra i Humana reprodukcija.

25.02.2020.

Održan sastanak sa počasnim konzulom Malte Ticijanom Masuom

U Upravi za inspekcijske poslove 24. februara 2020. godine upriličen je sastanak sa Ticijanom Masuom počasnim konzulom Malte u Crnoj Gori, a sastanku su prisustvovali Alija Košuta direktor Uprave, resorni pomoćnik Ragip Deljanin i ostali saradnici. Ovom prilikom razgovaralo se o mogućim vidovima saradnje naše intitucije sa Konzulatom Malte.

25.02.2020.

Podnesena krivična prijava protiv lica koja su vršila krivolov na divlje svinje

Podnesena krivična prijava protiv lica koja su vršila krivolov na divlje svinje

Inspekcija šumarstva, lovstva i bilja podnijela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u vezi sa saznanjem da je grupa lica koja je svoje fotografije objavljivala na društvenim mrežama vršila lov divljih svinja u vrijeme zabrane istog. Naime Lovačka organizacija ,,Ivangrad,, iz Berana shodno Zakonu o divljači i lovstvu donijela je odluku i objavila zabranu lova na divljač počevši od 3. februara 2020 godine, pa sva lica koja se bave lovom strogo su obavezana da poštuju navedenu odluku.