Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

01.03.2017.

Saopštenje: Potpisan Protokol o saradnji socijalnih partnera i Uprave za inspekcijske poslove

Saopštenje: Potpisan Protokol o saradnji  socijalnih partnera i Uprave za inspekcijske poslove Između socijalnih partnera i Uprave za inspekcijske poslove danas je zaključen Protokol o saradnji koji su potpisali Božidar Vukasnović direktor Uprave za inspekcijske poslove, Srđa Keković generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore, Svetlana Vuksanović predsjednica Unije poslodavaca Crne Gore i Duško Zarubica generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore.

17.02.2017.

Saopštenje: Kontrola zaraženih palmi

Uprava za inspekcijske poslove, Fitosanitarna inspekcija je u toku prethodne sedmice počela sa aktivnostima u cilju suzbijanja širenja i uništavanja crvenog palminog surlaša, Rynchophorus ferrugineus, na napadnutim palmama u svim primorskim opštinama.

10.02.2017.

Saopštenje: Sastanak povodom nelegalne gradnje objekata u Ulcinju

Saopštenje: Sastanak povodom nelegalne gradnje objekata u Ulcinju

Povodom nelegalne gradnje objekata, u Ulcinju je danas održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović i predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, te njihovi saradnici.

07.02.2017.

Saopštenje: Turistička inspekcija kontrolisala hotele

Turistička inspekcija je tokom januara vršila kontrolu hotela, kojom prilikom je obišla 57 njih i utvrdila da 27 hotela nije radilo (djelatnost obavljaju samo tokom ljetnje turističke sezone).

03.02.2017.

Saopštenje: U uzorcima hrane nijesu utvrđene patogene bakterije

Uprava za inspekcijske poslove, Sanitarna inspekcije je u 2016.godini vršila nadzor nad bezbjednošću hrane, kao i objekata, uređaja i opreme u kojima se vrši proizvodnja i promet hrane, kao i nadzor nad zdravstvenim stanjem lica koja dolaze u kontakt s hranom.

24.01.2017.

Obavještenje proizvođača o opasnom proizvodu - ugaone brusilice Bosch

Obavještenje proizvođača o opasnom proizvodu - ugaone brusilice Bosch

Proizvođač Robert Bosch GmbH sa registrovanim sjedištem na adresi Robert Bosch -Platz 1, 70839 Gerlingen - Schillerhohe, Njemačka, preko svog punomoćnika dostavio je Upravi za inspekcijske poslove obavještenje o opasnom proizvodu - ugaona brusilica, robne marke “Bosch”, proizvedena u Rusiji (iz perioda proizvodnje od juna do avgusta 2016.godine) serija GWS 20, GWS 22, GWS 24, PWS 1900, PWS 2000 i model GWS 24-230 JVX Professional sa kočnicom iz perioda proizvodnje od februara do oktobra 2016. godine.

24.01.2017.

Obavještenje: Održan sastanak sa predstavnicima Svjetske banke

Obavještenje: Održan sastanak sa predstavnicima Svjetske banke

U okviru projekta Uprave za javne nabavke „Unapređenje sistema javnih nabavki u Crnoj Gori“ u Upravi za inspekcijske poslove, 24. januara 2016.godine, održan je sastanak sa predstavnicima Svjetske banke.

19.01.2017.

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan"

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan"

Uzimajući u obzir propisane nadležnosti inspekcija Uprave i ulogu inspekcijskog nadzora u sprovođenju zakonodavstva, nameće se zaključak da je povećanje broja inspektora neophodno, kazao je direktor Uprave.

09.01.2017.

Pojačan nadzor hrane

Inspektori sanitarne inspekcije su u decembru Podgorici uzeli ukupno 13 uzoraka za analizu na prisustvo Listerije. Od ukupnog broja uzoraka, 11 je uzeto u unutrašnjoj kontroli, a dva uzorka su uzeta na uvozu. Uzeto je ukupno devet uzoraka gotovih proizvoda od mesa, dva uzorka mlječnih proizvoda (dvije vrste sira) i dva uzorka “Humana 1”, mlijeka za odojčad. Rezultati analiza svih uzoraka odgovarali su mikrobiološkim zahtjevima koji su definisani u Prilogu 1 Uredbe o mikrobiološkim kriterijumima za bezbjednost hrane (“Sl. list Crne Gore” br. 26/16).

30.12.2016.

Srećna Nova godina!

Srećna Nova godina!