Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

25.08.2017.

Sastanak Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Sastanak Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore U cilju sumiranja dosadašnjih rezultata praćenja ljetnje turističke sezone, 24.avgusta, 2017. godine, je u Budvi organizovan obilazak terena i sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

25.08.2017.

Intervju Alije Košute, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan"

Intervju Alije Košute, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan"

U Upravi za inpekcijske poslove upražnjeno je 120 mjesta za inspektore i očekujemo da će u narednom periodu biti obezbijeđena neophodna sredstva iz budžeta, koja su preduslov za nova zapošljavanja, kazao je u razgovoru za „Dan“ direktor te institucije Alija Košuta. On je najavio da će za vrijeme njegovom mandata fokus biti na suzbijanju sive ekonomije, stvaranju lojalne konkurencije i zaštiti potrošačkih i drugih prava građana.

14.08.2017.

Saopštenje: Inspekcija rada kontrolisala gradilišta u cilju praćenja primjene mjera u oblasti zaštite i zdravlja na radu

U okviru svojih redovnih aktivnosti, Inspekcija rada prati primjenu mjera u oblasti zaštite i zdravlja na radu, posebno na gradilištima i tamo gdje se radovi odvijaju na otvorenom prostoru. Poslodavci su dužni da prilikom ekstremno visokih temperatura dosljedno poštuju Zakon o zaštiti i zdravlju na radu i podzakonska akta (Pravilnik o mjerama zaštite na radnom mjestu). Radovi na otvorenom prostoru pri visokim spoljnim temperaturama treba da se obavljaju u skladu sa propisima, standardima, aktom o procjeni rizika, posebnim uputstvima za bezbjedan rad na radnom mjestu i preporukama izdatim od strane organa državne uprave nadležnog za poslove rada ili organa uprave nadležnog za poslove zdravlja.

01.08.2017.

Saopštenje: Tržišna inspekcija izvršila kontrolu prometa na malo duvanskih proizvoda

Tržišna inspekcija je 27. jula 2017. godine izvršila kontrolu prometa na malo duvanskih proizvoda, u objektu tipa kiosk, na adresi Aleksandra Puškina bb. Podgorica i tom prilikom u prodaji našla cigarete bez porijekla o nabavci robe i bez akciznih markica.

12.07.2017.

Saopštenje: Održana Konferencija za medije posvećena bezbjednosti igračaka u Crnoj Gori

Saopštenje: Održana Konferencija za medije posvećena bezbjednosti igračaka u Crnoj Gori

U organizaciji Uprave za inspekcijske poslove i EU Info centra, 11.jula 2017.godine, održana je Konferencija za medije posvećena bezbjednosti igračaka u Crnoj Gori. Na Konferenciji su govorili ambasador EU u Crnoj Gori, Aivo Orav, pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove, dr Višnja Orban, predsjednica Centra za zaštitu potrošača, Olga Nikčević i direktorica udruženja Roditelja, Kristina Mihailović.

06.07.2017.

Saopštenje: Inspekcija za šumarstvo, lovstvo i zaštitu bilja vršila pojačan nadzor

Inspekcija za šumarstvo, lovstvo i zaštitu bilja je u junu i prvoj nedjelji jula 2017. godine, u skladu sa Dinamičkim planom rada, vršila pojačani nadzor u pogledu poštovanja propisanih obaveza subjekata u dijelu obavljanja prometa drvnih sortimenata, kao i da li se na postrojenjima za preradu drveta, vrši prerada žigosanog drveta i drveta snadbjevenog uvjerenjem o porijeklu.

20.06.2017.

U periodu od 8. do 15. juna, inspektori izvršili ukupno 1.190. kontrola u pojačanom nadzoru u ljetnjoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove je u perodu od 8. juna do 15.juna 2017.godine izvršila ukupno 1.190 kontrola u kojima je utvrđeno 690 nepravilnosti, dok je ukazivanja bilo 233.

05.06.2017.

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Pobjeda"

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Pobjeda"

Kako bi turistička ponuda Crne Gore bila još bolja i kvalitetnija, inspektori Uprave za inspekcijske poslove biće svakodnevno u crnogorskim turističkim centrima do kraja avgusta da doprinesu legalnom prometu roba i usluga, legalnom zapošljavanju, ali i da zaštite bezbjednost i zdravlje ljudi- kazao je u razgovoru za Pobjedu direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović.

02.06.2017.

Saopštenje: U Ulcinju održan sastanak sa zakupcima kupališta

Koordinator inspekcijskih službi Uprave za inspekcijske poslove u Ulcinju, Svetlana Šljivančanin, u saradnji sa predsjednikom opštine Ulcinj Nazifom Cungom, održala je sastanak sa zakupcima kupališta u ovoj opštini. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Crvenog krsta CG, Ivan Terzić.

02.06.2017.

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove je juče, 1.juna, počela sa pojačanim nadzorom u primorskim opštinama Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi.