Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

22.11.2017.

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradanji Uprave za inspekcijske poslove i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradanji Uprave za inspekcijske poslove i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Alija Košuta i direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Suljo Mustafić, juče 21.novembra 2017.godine, potpisali su Memorandum o saradnji ove dvije institucije.

17.11.2017.

Predstavnica Uprave za inspekcijske poslove prisustvovala obuci za borbu protiv korupcije u Pragu u organizaciji CELLI Instituta

Predstavnica Uprave za inspekcijske poslove prisustvovala obuci za borbu protiv korupcije u Pragu u organizaciji CELLI Instituta

U oraganizaciji CELLI Instituta (Centralna i istočno-evropska pravna inicijativa) i Ambasade SAD-a u Podgorici, u Pragu je održana petodnevna obuka na temu „Istraživanje i krivično gonjenje korupcije u javnom sektoru“ (6-10.oktobar), na kojoj je učestvovala predstavnica Uprave za inspekcijske poslove, Marina Radulović.

15.11.2017.

Jedanaest vrsta igračaka neusaglašeno sa propisima

U oktobru 2017. godine sanitarni inspektori su vršili planirani (proaktivni) nadzor proizvoda – plastičnih igračaka na tržištu. Ukupno je izvršeno petnaest pregleda kod uvoznika, distributera i u maloprodaji. Prilikom pregleda vršen je fizički pregled i pregled prateće dokumentacije.

14.11.2017.

Održan sastanak u Farmaceutskoj komori

Održan sastanak u Farmaceutskoj komori

U toku protekle nedelje u prostorijama Farmaceutske komore održan je sastanak na kojem je pomoćnica direktora, doktorka Višnja Orban, odgovarala na pitanja farmaceuta u vezi sa tumačenjem Zakona o lijekovima i Pravilnika o obrascu i sadržini recepta, kriterijumima za klasifikaciju ljekova, kao i načinu propisivanja i izdavanja ljekova. Sastanku su prisustvovali predstavnici kako državnog, tako i privatnog apotekarskog sektora.

20.10.2017.

Održan sastanak sa predstavnicima Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore

Održan sastanak sa predstavnicima Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore

U Upravi za inspekcijske poslove održan je sastanak sa predstavnicima nevladine organizacije – Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, koja se bavi zaštitom i monitoringom ptica i njihovih staništa, edukacijom građana, popularizacijom ornitologije i saradnjom sa drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

18.10.2017.

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

U Upravi za inspekcijske poslove je juče, 17.10.2017.godine, održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Uprave za inspekcijske poslove, g. Alija Košuta i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, g.Predrag Jelušić sa saradnicima.

10.10.2017.

Saopštenje: Održane radionice u okviru bilateralne saradnje sa Republikom Slovenijom

Saopštenje: Održane radionice u  okviru bilateralne saradnje sa Republikom Slovenijom

U okviru bilateralne tehničke pomoći Vlade Slovenije Vladi Crne Gore, Uprava za inspekcijske poslove je u saradnji sa Tržišnim inspektoratom Slovenije 3 i 4. oktobra organizovala radionice na temu “Prenos dobrih praksi na područjima tržišnog nadzora prema sada važećim propisima EU”.

21.09.2017.

Saopštenje: Inspekcija rada vrši pojačani nadzor u Podgorici u cilju suzbijanja sive ekonomije na tržištu rada

U periodu od 6. do 19. septembra 2017. godine, Inspekcija rada je u pojačanom nadzoru u Podgorici izvršila kontrolu u 157 objekata, koji posluju u okviru 156 privrednih subjekata. Tom prilikom utvrđeno je ukupno 115 nepravilnosti, pri čemu se najveći broj odnosi na nezakonito zapošljavanje (evidentirano 84 lica koja su radno angažovana “na crno”). Među tim licima bila su i četiri stranca, o čemu je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor granične policije, u cilju preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

14.09.2017.

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Zavoda za zapošljavanje

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i  Zavoda za zapošljavanje

U Upravi za inspekcijske poslove danas je održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Uprave za inspekcijske poslove g. Alija Košuta i direktor Zavoda za zapošljavanje g. Suljo Mustafić, sa saradnicima.

05.09.2017.

Saopštenje: Zdravstveno - sanitarna inspekcija izvršila nadzor na osnovu obavještenja domova zdravlja o odbijanju vakcinacije djece

U 2017. godini, od januara do 1. avgusta, na osnovu obavještenja domova zdravlja, Zdravstveno - sanitarna inspekcija je izvršila nadzor i osnovnim sudovima podnijela 38 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv roditelja koji su odbili vakcinaciju djece prema kalendaru vakcinacije.