Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

14.05.2019.

Radionice sa inspektorima u susret pojačanog nadzora u turističkoj sezoni

Radionice sa inspektorima u susret pojačanog nadzora u turističkoj sezoni Uprava za inspekcijske poslove održala je prvu od serije radionica sa inspektorima u kojima se diskutovalo o primjeni Zakona o inspekcijskom nadzoru i sprovođenju prekršajnog i upravnog postupka, a sve u susret pojačanom nadzoru tokom ljetnje turističke sezone.

23.04.2019.

Obilježen Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu: Crna Gora ostvarila vidljiv napredak

Obilježen Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu: Crna Gora ostvarila vidljiv napredak

Na panel diskusiji organizovanoj u Privrednoj komori povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu i evropske kampanje „ Zdrava radna mjesta upravljaju opasnim materijama“ direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta kazao je da se upoređujući statističke podatke iz ranijeg perioda iz godine u godinu značajno smanjuje broj povreda na radu.

23.04.2019.

Poslato obavještenje svim školama o poštovanju propisanih obaveza prilikom organizacije školskih putovanja

Poslato obavještenje svim školama o poštovanju propisanih obaveza prilikom organizacije školskih putovanja

S obzirom na to da su Turistička i Prosvjetna inspekcija uočile da se ne poštuju propsi kada je u pitanju organizacija ekskurzija, izleta i škola u prirodi za učenike, glavne inspektorke ovih inspekcija su pripremile Obavještenje o poštovanju propisanih obaveza prilikom organizacije školskih putovanja koje su proslijeđene svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori i nadležnim ministarstvima. Dostavljamo javnosti obavještenje na uvid.

19.04.2019.

Učestvovali na trodnevnoj konferenciji i radnim grupama Evropskog partnerstva zdravstvenih inspekcija i inspekcija za socijalnu zaštitu (EPSO)

Učestvovali na trodnevnoj konferenciji i radnim grupama Evropskog partnerstva zdravstvenih inspekcija i inspekcija za socijalnu zaštitu (EPSO)

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove učestvovali su na trodnevnoj konferenciji i radnim grupama Evropskog partnerstva zdravstvenih inspekcija i inspekcija za socijalnu zaštitu (EPSO), održanim u Portu (Portugalija) od 10. do 12. aprila. U okviru radne grupe za zemlje Balkana, pomoćnica direktora, gospođa Višnja Orban, govorila je o iskustvima, planovima i izazovima Zdravstveno-sanitarne inspekcije, dok je glavni inspektor za socijalnu i dječju zaštitu, gospodin Vlastimir Knežević, predstavio iskustva, planove i izazove Inspekcijse za socijalnu i dječju zaštitu.

19.04.2019.

Uprava učestvovala na konferenciji EPALE na temu „Fleksibilni programi učenja odraslih i razvoj radne snage“

Predstavnice Uprave za inspekcijske poslove, Nisera Ibrahimović, pomoćnica direktora i glavna prosvjetna inspektorka Lucija Adžić učestvovale su na konferenciji EPALE na temu „Fleksibilni programi učenja odraslih i razvoj radne snage“, koja je realizovana u okviru trećeg ciklusa EPALE projekta, koji u Crnoj Gori sprovodi Centar za stručno obrazovanje.

17.04.2019.

Uprava za inspekcijske poslove ostvarila ukupan finansijski efekat od blizu 6 miliona eura

Uprava za inspekcijske poslove ostvarila ukupan finansijski efekat od blizu 6 miliona eura

U Upravi za inspekcijske poslove danas je održana konferencija za medije na kojoj je direktor ove uprave g. Alija Košuta predstavio godišnje rezultate rada ostvarene u 2018. godini, a najavio je i početak pojačanog nadzora tokom ljetnje turističke sezone.

17.04.2019.

Saopštenje: Radna posjeta INAIL-u Nacionalnom institutu za osiguranje od povreda na radu, Rim

Saopštenje: Radna posjeta INAIL-u Nacionalnom institutu za osiguranje od povreda na radu, Rim

U organizaciji Ministarstva rada i socijalnog staranja i predstavnika Crne Gore u Evropskoj agenciji za zaštitu i zdravlje na radu, g-dina Zlatka Popovića, realizovana je radna posjeta INAIL – u, Nacionalnom institutu za osiguranje od povreda na radu u Rimu. Gđa Angelina Međedović, glavna inspektorka rada i gđa Radmila Mićović, inspektorka zaštite na radu učestvovale su u posjeti kao predstavnice Uprave za inspekcijske poslove.

12.04.2019.

Rada Marković pomoćnica direktora i šefica radne grupe za poglavlje 28 o zaštiti potrošača za "Evropski puls"

Rada Marković pomoćnica direktora i šefica radne grupe za poglavlje 28  o zaštiti potrošača za "Evropski puls"

Rada Marković pomoćnica direktora i šefica radne grupe za Poglavlje 28 govorila je o zaštiti potrošača za "Evropski puls" u rubrici "Pogled iz sistema".

05.04.2019.

Inspekcija rada i Tržišna sprovele pojačani trodnevni nadzor trgovaca u Podgorici

Inspekcija rada i Tržišna sprovele pojačani trodnevni nadzor  trgovaca u Podgorici

Uprava za inspekcijske poslove organizovala je na području Podgorice trodnevni pojačani nadzor (27-30. marta 2019. godine) Tržišne i Inspekcije rada kod subjekata nadzora koji se bave trgovinskom i zanatskom djelatnošću, kako bi se u što većoj mjeri suzbila pojava rada na „crno“ i nezakonito poslolovanje

28.03.2019.

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između inspekcija rada zemalja Zapadnog Balkana

Saopštenje: Potpisan  Memorandum o saradnji između inspekcija rada zemalja Zapadnog Balkana

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, g. Alija Košuta, potpisao je Memorandum o razumijevanju i saradnji sa predstavnicima inspekcija rada zemalja zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Sjeverne Makedonije i Srbije. Memorandum je potpisan 27. marta 2019. godine u Tirani, na dvodnevnom događaju koji je organizovala Međunarodna organizacija rada.