Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

13.01.2021.

Evropska banka za obnovu i razvoj i NALED pomažu unaprijeđenju rada inspekcija u Crnoj Gori

Usljed pandemije virusa Covid-19, koja je regionu donijela rizik povećanja sive ekonomije u svim oblastima, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odlučila se na brzu reakciju i, nakon podrške reformi inspekcija u Srbiji, pružiće pomoć u reformi inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

30.12.2020.

Pojačane kontrole inspekcija tokom praznika

Inspekcije UIP-a nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju novih mjera za suzbijanje širenja zaraze korona virusom. Naročita pažnja biće posvećena kontroli tokom predstojećih praznika, pa će naše inspekcije u kontinuitetu biti prisutne na terenu širom Crne Gore u cilju kontrole poštovanja ovih mjera.

25.12.2020.

Tržišna inspekcija sprovodi pojačanu kontrolu prodaje petardi

Uprava za inspekcijske poslove, Odsjek za tržišnu inspekciju, već tradicionalno u ovom periodu sprovodi pojačane kontrole prometa pirotehničkih sredstava u objektima i na pijačnim prostorima. Sa nastupanjem novogodišnjih i božićnih praznika učestalo je korišćenje različitih pirotehničkih sredstava, što može dovesti do povreda usljed nepravilne upotrebe. Podsjetićemo da je prošle godine u Crnoj Gori korišćenjem petardi povrijeđeno 26 lica, među kojima su i djeca kod kojih je nastupio trajni invaliditet.

11.12.2020.

Saopštenje: Povučeno sa tržišta 1086 komada opasnih proizvoda

U toku pojačanog nadzora koji ji je trajao od kraja novembra do danas na tržištu Crne Gore je pronađeno 29 vrsta opasnih proizvoda u količini od 1086 komada, od čega 16 vrsta opasnih proizvoda sa ozbiljnim rizikom i to u količini od 758 komada.

25.11.2020.

Saopštenje: Inspekcije Uprave nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju mjera NKT-a

Inspekcije UIP-a nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju novih mjera NKT-a koje podrazumijevaju da od danas do 8. decembra radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih subjekata može biti od sedam do 18 časova.

25.11.2020.

Saopštenje: UIP dobila opremu preko IPA 2014 – „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“

Uprava za inspekcijske poslove danas je dobila opremu preko IPA 2014 - „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“. U okviru ovog projekta odobrena je sljedeća oprema: tri “pištolja“ za mjerenje teških metala i opasnih supstanci u igračkama za Zdravstveno-sanitarnu inspekciju, tri instrumenta za testiranje električne bezbjednosti i 3 multimetra sa analognim dijagramom sa višestrukim mjernim funkcijama za Tržišnu inspekciju, kao i četiri seta tegova za Metrološku inspekciju.

13.11.2020.

Učešće na Međunarodnoj nedjelji bezbjednosti proizvoda 2020

Na poziv EK, Crna Gora je preko Uprave za inspekcijske poslove učestvovala na online konferenciji - Međunarodna nedjelja bezbjednosti proizvoda 2020 (International Product Safety Week 2020), koju je organizovao Generalni direktorat za pravosuđe i zaštittu potrošaća (DG JUST) u saradnji sa UN.

13.11.2020.

Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim kontrolama sprovođenja mjera NKT-a

Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim nadzorom i u sljedećem periodu u smislu kontrole primjene mjera NKT-a. UIP je angažovala sve svoje resurse i svakodnevno vrši nadzor na terenu kako radnim danima tako i u dane vikenda i u večernjim časovima. Takođe se organizuju i zajedničke kontrole sa drugim inspekcijskim službama na državnom i lokalnom nivou, uz asistenciju policije.

28.09.2020.

Inspekcije pojačano kontrolisale sprovođenje mjera NKT-a

Zdravstveno - sanitarna, Turistička, Tržišna, Inspekcija rada i Inspekcija za igre na sreću, prepoznate kao ključne inspekcije u ovoj situaciji, su u organizovanim aktivnostima u toku prošle nedjelje (19.09-24.09.2020. godine) izvršile ukupno 1.591 inspekcijski pregled u cilju provjere poštovanja mjera definisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Za počinjene prekršaje izdato je 14 prekršajnih naloga kojima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 15700 eura. Takođe podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

18.08.2020.

Obavještenje o potencijalno opasnom proizvodu - CARRIER klima uređaji

Klima uređaj robne marke Carrier, model 38VNM218713 proizvođača Foshan Midea Carrier Air-Conditioning Equipment Co., Ltd, („FMCC”), povučen je sa crnogorskog tržišta, po nalogu Tržišne inspekcije, nakon što je AHI CARRIER, Grčka odlučio da sprovede program korektivnih mjera na spoljašnjim jedinicama pojedinih multi split sistema.