Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Саопстења

13.01.2021.

Европска банка за обнову и развој и НАЛЕД помажу унапријеђењу рада инспекција у Црној Гори

Усљед пандемије вируса Цовид-19, која је региону донијела ризик повећања сиве економије у свим областима, Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) одлучила се на брзу реакцију и, након подршке реформи инспекција у Србији, пружиће помоћ у реформи инспекцијског надзора у Црној Гори.

30.12.2020.

Појачане контроле инспекција током празника

Инспекције УИП-а настављају са цјелодневним надзором по питању нових мјера за сузбијање ширења заразе корона вирусом. Нарочита пажња биће посвећена контроли током предстојећих празника, па ће наше инспекције у континуитету бити присутне на терену широм Црне Горе у циљу контроле поштовања ових мјера.

25.12.2020.

Тржишна инспекција спроводи појачану контролу продаје петарди

Управа за инспекцијске послове, Одсјек за тржишну инспекцију, већ традиционално у овом периоду спроводи појачане контроле промета пиротехничких средстава у објектима и на пијачним просторима. Са наступањем новогодишњих и божићних празника учестало је коришћење различитих пиротехничких средстава, што може довести до повреда усљед неправилне употребе. Подсјетићемо да је прошле године у Црној Гори коришћењем петарди повријеђено 26 лица, међу којима су и дјеца код којих је наступио трајни инвалидитет.

11.12.2020.

Саопштење: Повучено са тржишта 1086 комада опасних производа

У току појачаног надзора који ји је трајао од краја новембра до данас на тржишту Црне Горе је пронађено 29 врста опасних производа у количини од 1086 комада, од чега 16 врста опасних производа са озбиљним ризиком и то у количини од 758 комада.

25.11.2020.

Саопштење: Инспекције Управе настављају са цјелодневним надзором по питању мјера НКТ-а

Инспекције УИП-а настављају са цјелодневним надзором по питању нових мјера НКТ-а које подразумијевају да од данас до 8. децембра радно вријеме угоститељских и услужних субјеката може бити од седам до 18 часова.

25.11.2020.

Саопштење: УИП добила опрему преко ИПА 2014 – „Набавка опреме за специјализоване установе у Црној Гори за остварење циљева усклађивања и имплементације ЕУ законодавства за унутрашње тржиште“

Управа за инспекцијске послове данас је добила опрему преко ИПА 2014 - „Набавка опреме за специјализоване установе у Црној Гори за остварење циљева усклађивања и имплементације ЕУ законодавства за унутрашње тржиште“. У оквиру овог пројекта одобрена је сљедећа опрема: три “пиштоља“ за мјерење тешких метала и опасних супстанци у играчкама за Здравствено-санитарну инспекцију, три инструмента за тестирање електричне безбједности и 3 мултиметра са аналогним дијаграмом са вишеструким мјерним функцијама за Тржишну инспекцију, као и четири сета тегова за Метролошку инспекцију.

13.11.2020.

Учешће на Међународној недјељи безбједности производа 2020

На позив ЕК, Црна Гора је преко Управе за инспекцијске послове учествовала на онлине конференцији - Међународна недјеља безбједности производа 2020 (Интернатионал Продуцт Сафетy Wеек 2020), коју је организовао Генерални директорат за правосуђе и заштитту потрошаћа (ДГ ЈУСТ) у сарадњи са УН.

13.11.2020.

Управа за инспекцијске послове наставља са појачаним контролама спровођења мјера НКТ-а

Управа за инспекцијске послове наставља са појачаним надзором и у сљедећем периоду у смислу контроле примјене мјера НКТ-а. УИП је ангажовала све своје ресурсе и свакодневно врши надзор на терену како радним данима тако и у дане викенда и у вечерњим часовима. Такође се организују и заједничке контроле са другим инспекцијским службама на државном и локалном нивоу, уз асистенцију полиције.

28.09.2020.

Инспекције појачано контролисале спровођење мјера НКТ-а

Здравствено - санитарна, Туристичка, Тржишна, Инспекција рада и Инспекција за игре на срећу, препознате као кључне инспекције у овој ситуацији, су у организованим активностима у току прошле недјеље (19.09-24.09.2020. године) извршиле укупно 1.591 инспекцијски преглед у циљу провјере поштовања мјера дефинисаних Законом о заштити становништва од заразних болести. За почињене прекршаје издато је 14 прекршајних налога којима су изречене новчане казне у укупном износу од 15700 еура. Такође поднијет је један захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

18.08.2020.

Обавјештење о потенцијално опасном производу - ЦАРРИЕР клима уређаји

Клима уређај робне марке Царриер, модел 38ВНМ218713 произвођача Фосхан Мидеа Царриер Аир-Цондитионинг Еqуипмент Цо., Лтд, („ФМЦЦ”), повучен је са црногорског тржишта, по налогу Тржишне инспекције, након што је АХИ ЦАРРИЕР, Грчка одлучио да спроведе програм корективних мјера на спољашњим јединицама појединих мулти сплит система.