Manja slova Veća slova RSS
>

Neradni dani za trgovce na veliko i na malo 1. 2. i 3.maj

Neradni dani za trgovce na veliko i na malo 1. 2. i 3.maj
Datum objave: 28.04.2021 10:08 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicuPodsjećamo sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da je pred nama Praznik rada, pa su praznični dani 1. 2. i 3. maj propisani kao neradni.

 
Zakonom o unutrašnjoj trgovini zabranjen je rad trgovinama tokom prazničnih dana, a kao izuzetak za koje ova zabrana rada ne važi navedene su apoteke; specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijace; štandovi - tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice; prodavnice, kiosci i automati smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela; skladišta za trgovinu na veliko.

Ističemo da su za nepoštovanje pomenutog zakona predviđene novčane kazne i zatvaranje objekta za dane u kojima nije dozvoljen rad. Stoga pozivamo privredne subjekte da poštovanjem propisane obaveze daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona.


PR služba Uprave za inspekcijske poslove