Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан састанак Илира Харасанија и Миливоја Рашовића

Одржан састанак Илира Харасанија и Миливоја Рашовића
Датум објаве: 15.04.2021 16:26 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


В.д. директора Управе за инспекцијске послове Илир Харасани и предсједник Вишег суда за прекршаје Миливоје Рашовић одржали су састанак на тему унапређења сарадње ова два органа.

Састанак је одржан у  циљу унапређења сарадње и изналажења најбољих рјешења за изазове са којима се сусрећу инспектори током поступака који се воде пред прекршајним судовима широм Црне Горе. На састанку је наговијештена могућност унапријеђивања судске праксе како би се државним органима с организационог аспекта олакшало вођење поступка пред прексршајним судом. Надаље, договорено је да се Управи за инспекцијске послове дају олакшице што се тиче заказивања термина суђења, што би у пракси значило да се у једном дану рјешава више предмета ако су у питању судови ван Подгорице.

В.д. директора Управе за инспекцијске послове и предсједник Вишег суда за прекршаје закључили су да је за ефикасније функционисање оба органа неопходно обезбиједити квалитетну и континуирану сарадњу кроз организовање обука и унапређење размјене информација на свим нивоима.

 

ПР служба Управе за инспекцијске послове