Manja slova Veća slova RSS
>

Održan sastanak Ilira Harasanija i Milivoja Rašovića

Održan sastanak Ilira Harasanija i Milivoja Rašovića
Datum objave: 15.04.2021 16:26 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


V.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i predsjednik Višeg suda za prekršaje Milivoje Rašović održali su sastanak na temu unapređenja saradnje ova dva organa.

Sastanak je održan u  cilju unapređenja saradnje i iznalaženja najboljih rješenja za izazove sa kojima se susreću inspektori tokom postupaka koji se vode pred prekršajnim sudovima širom Crne Gore. Na sastanku je nagoviještena mogućnost unaprijeđivanja sudske prakse kako bi se državnim organima s organizacionog aspekta olakšalo vođenje postupka pred preksršajnim sudom. Nadalje, dogovoreno je da se Upravi za inspekcijske poslove daju olakšice što se tiče zakazivanja termina suđenja, što bi u praksi značilo da se u jednom danu rješava više predmeta ako su u pitanju sudovi van Podgorice.

V.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove i predsjednik Višeg suda za prekršaje zaključili su da je za efikasnije funkcionisanje oba organa neophodno obezbijediti kvalitetnu i kontinuiranu saradnju kroz organizovanje obuka i unapređenje razmjene informacija na svim nivoima.

 

PR služba Uprave za inspekcijske poslove