Manja slova Veća slova RSS
>

Ilir Harasani stupio na dužnost v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove

Ilir Harasani stupio na dužnost v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove
Datum objave: 06.04.2021 11:11 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Stupivši na dužnost v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani održao je sastanak sa pomoćnicima sektora  i načelnicima službi u ovoj upravi.

Prilikom sastanka Ilir Harasani definisao je da će se raditi u okviru načela otvorene međusobne saradnje sa državnim i lokalnim organima, radi zajedničkog postizanja efikasnijih rezultata rada.

 

U narednom periodu Uprava za inspekcijeske poslove će davati maksimum kako bi privredni subjekti uskladili svoje poslovanje sa zakonskim normama, i u tom smislu posebnu pažnju će posvetiti proaktivnom i perventivnom djelovanju, jer svrha kontrola nije kažnjavanje subjekata, već njihovo uvođenje u red. Stoga se već radi na formiranju „ček listi“ – odnosno spiskova sa navedenim normama koje svaki poslovni subjekat u svojoj djelatnosti mora ispuniti kako bi poslovao u skladu sa propisima, a koje će biti dostupne na sajtu ove uprave.

 

Tokom sastanka Harasani je ispostavio zahtjev da rezultati rada inspekcija budu još bolji, ali i vidljiviji, te će se posebna pažnja usmjeriti ka efikasnom i trasparentnom radu ove uprave.

 

 

PR služba Uprave za inspekcijske poslove