Manja slova Veća slova RSS
>

Za jednu sedmicu izvršeno preko 6000 kontrola

Datum objave: 18.03.2021 12:46 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove, po pitanju poštovanja epidemioloških mjera, u proteklih nedjelju dana izvršile su ukupno 6017 kontrola. Inspekcije su utvrdile 27 nepravilnosti za koje su izrečena 24 prekršajna naloga u vrijednosti od skoro 20.000 eura i podnijeta 4 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka (slučajevi u kojim se od suda traži izricanje većih iznosa kazni). Takođe, zdravstveno-sanitarna isnepkcija napisala je preko 6037 rješenja o samoizolaciji, i iskontrolisala poštovanje 3398 rješenja o samoizolaciji.

 
Zdravstveno-sanitarna inspekcija, Turistička inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspekcija rada, Inspekcija za igre na sreću, Prosvjetna inspekcija, kao i Inspekcija za sport (po ovlašćenju) su kontrolisale poštovanje odredbi definisanih Zakonom o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

Turistička inspekcija je u izvještajnom periodu utvrdila najveći broj nepravilnosti koje su se najćešće odnosile na to da za stolom sjedi veći broj od dozvoljenog, na nepridržavanje propisane udaljenosti između stolova, neodvojenost stolova pleksiglasom, nenošenje zaštitne maske od strane korisnika usluga (gostiju), a za čije je otklanjanje preduzela kaznene mjere. Turistička inspekcija je kontrolisala ugostiteljske objekte na sjeveru Crne Gore, u Tuzima i Danilovgradu.