Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

За једну седмицу извршено преко 6000 контрола

Датум објаве: 18.03.2021 12:46 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


Инспекције Управе за инспекцијске послове, по питању поштовања епидемиолошких мјера, у протеклих недјељу дана извршиле су укупно 6017 контрола. Инспекције су утврдиле 27 неправилности за које су изречена 24 прекршајна налога у вриједности од скоро 20.000 еура и поднијета 4 захтјева за покретање прекршајног поступка (случајеви у којим се од суда тражи изрицање већих износа казни). Такође, здравствено-санитарна иснепкција написала је преко 6037 рјешења о самоизолацији, и исконтролисала поштовање 3398 рјешења о самоизолацији.

 
Здравствено-санитарна инспекција, Туристичка инспекција, Тржишна инспекција, Инспекција рада, Инспекција за игре на срећу, Просвјетна инспекција, као и Инспекција за спорт (по овлашћењу) су контролисале поштовање одредби дефинисаних Законом о допунама Закона о заштити становништва од заразних болести и Наредбом за предузимање привремених мјера за спрјечавање уношења у земљу, сузбијање и спрјечавање преношења новог коронавируса.

Туристичка инспекција је у извјештајном периоду утврдила највећи број неправилности које су се најћешће односиле на то да за столом сједи већи број од дозвољеног, на непридржавање прописане удаљености између столова, неодвојеност столова плексигласом, неношење заштитне маске од стране корисника услуга (гостију), а за чије је отклањање предузела казнене мјере. Туристичка инспекција је контролисала угоститељске објекте на сјеверу Црне Горе, у Тузима и Даниловграду.