Manja slova Veća slova RSS
>

Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim kontrolama sprovođenja mjera NKT-a

Datum objave: 13.11.2020 12:53 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim nadzorom i u sljedećem periodu u smislu kontrole primjene mjera NKT-a. UIP je angažovala sve svoje resurse i svakodnevno vrši nadzor na terenu kako radnim danima tako i u dane vikenda i u večernjim časovima. Takođe se organizuju i zajedničke kontrole sa drugim inspekcijskim službama na državnom i lokalnom nivou, uz asistenciju policije.

Napominjemo da su Inspekcije u prvo vrijeme djelovale preventivno i edukativno kako bi se iz ove situacije izašlo sa što manje posledica po poslovanje kontrolisanih subjekata. Međutim, kod onih subjekata gdje se nastavilo sa kršenjem mjera, inspektori su izricali novčene kazne.

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove od sredine jula do novembra izvršile su preko 31.032 kontrole i izrekle 190 prekršajnih naloga u iznosu od 206.050€ kao i 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Novčane kazne za nepoštovanje mjera  idu od 100 eura za fizičko do 2000 za pravno lice.

Očekujemo od građana da će se u narednom periodu više pridržavati mjera jer samo zajedno možemo zaštiti naše zdravlje i spriječiti negativne posledice po našu privredu.

 

PR služba Uprave za inspekcijske poslove