Manja slova Veća slova RSS
>

Sa privrednim subjektima održan okrugli sto na temu primjene normativa za električnu opremu

Sa privrednim subjektima održan okrugli sto na temu primjene normativa za električnu opremu
Datum objave: 07.12.2018 13:28 | Autor: Uprava za inspekcijske poslove

Ispis Štampaj stranicu


U Upravi za inspekcijske poslove 4. decembra ove godine, u orgnizaciji Uprave za inspekcijske poslove i Regionalnog projekta za infrastrukturu kvaliteta zemalja Jugoistočne Evrope, održan je okrugli sto na temu ”Uloga i obaveze privrednih subjekata u proizvodnji i prometu električne opreme nakon pristupanja EU”. Na okruglom stolu su učestvovali tržišni inspektori za tehnički nadzor (bezbjednost proizvoda) UIP a, predstavnici privrednih subjekata, a podrška su bili eksperti iz projekta Paul Hoogerkamp i Zoran Bilbija.


Tokom diskusije pažnja je posebno usmjerena na sprovođenje postupaka ocjene usaglašenosti električne i elektronske opreme, uključivanja treće strane - ovlašćenog tijela, kao i ocjena dokumentacije koja prati proizvod i (koja mora biti stavljena na uvid organima koji vrše nadzor), odnosno sprovođenje postupka koji vodi do postavljanja oznake CE.

Privredni subjekti su ocijenili sastanak veoma korisnim i iskazali spremnost za učešće na svim događajima ovakve vrste u cilju unapredjenja znanja u oblastima koja se tiču njihovog poslovnog okruženja.

Služba za odnose s javnošću Uprave za inspekcijske poslove