Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Са привредним субјектима одржан округли сто на тему примјене норматива за електричну опрему

Са привредним субјектима одржан округли сто на тему примјене норматива за електричну опрему
Датум објаве: 07.12.2018 13:28 | Аутор: Управа за инспекцијске послове

Испис Штампај страницу


У Управи за инспекцијске послове 4. децембра ове године, у оргнизацији Управе за инспекцијске послове и Регионалног пројекта за инфраструктуру квалитета земаља Југоисточне Европе, одржан је округли сто на тему ”Улога и обавезе привредних субјеката у производњи и промету електричне опреме након приступања ЕУ”. На округлом столу су учествовали тржишни инспектори за технички надзор (безбједност производа) УИП а, представници привредних субјеката, а подршка су били експерти из пројекта Паул Хоогеркамп и Зоран Билбија.


Током дискусије пажња је посебно усмјерена на спровођење поступака оцјене усаглашености електричне и електронске опреме, укључивања треће стране - овлашћеног тијела, као и оцјена документације која прати производ и (која мора бити стављена на увид органима који врше надзор), односно спровођење поступка који води до постављања ознаке ЦЕ.

Привредни субјекти су оцијенили састанак веома корисним и исказали спремност за учешће на свим догађајима овакве врсте у циљу унапредјења знања у областима која се тичу њиховог пословног окружења.

Служба за односе с јавношћу Управе за инспекцијске послове