Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

25.11.2020.

Saopštenje: Inspekcije Uprave nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju mjera NKT-a

Inspekcije UIP-a nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju novih mjera NKT-a koje podrazumijevaju da od danas do 8. decembra radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih subjekata može biti od sedam do 18 časova.

25.11.2020.

Saopštenje: UIP dobila opremu preko IPA 2014 – „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“

Uprava za inspekcijske poslove danas je dobila opremu preko IPA 2014 - „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“. U okviru ovog projekta odobrena je sljedeća oprema: tri “pištolja“ za mjerenje teških metala i opasnih supstanci u igračkama za Zdravstveno-sanitarnu inspekciju, tri instrumenta za testiranje električne bezbjednosti i 3 multimetra sa analognim dijagramom sa višestrukim mjernim funkcijama za Tržišnu inspekciju, kao i četiri seta tegova za Metrološku inspekciju.

13.11.2020.

Učešće na Međunarodnoj nedjelji bezbjednosti proizvoda 2020

Na poziv EK, Crna Gora je preko Uprave za inspekcijske poslove učestvovala na online konferenciji - Međunarodna nedjelja bezbjednosti proizvoda 2020 (International Product Safety Week 2020), koju je organizovao Generalni direktorat za pravosuđe i zaštittu potrošaća (DG JUST) u saradnji sa UN.

13.11.2020.

Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim kontrolama sprovođenja mjera NKT-a

Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim nadzorom i u sljedećem periodu u smislu kontrole primjene mjera NKT-a. UIP je angažovala sve svoje resurse i svakodnevno vrši nadzor na terenu kako radnim danima tako i u dane vikenda i u večernjim časovima. Takođe se organizuju i zajedničke kontrole sa drugim inspekcijskim službama na državnom i lokalnom nivou, uz asistenciju policije.

28.09.2020.

Inspekcije pojačano kontrolisale sprovođenje mjera NKT-a

Zdravstveno - sanitarna, Turistička, Tržišna, Inspekcija rada i Inspekcija za igre na sreću, prepoznate kao ključne inspekcije u ovoj situaciji, su u organizovanim aktivnostima u toku prošle nedjelje (19.09-24.09.2020. godine) izvršile ukupno 1.591 inspekcijski pregled u cilju provjere poštovanja mjera definisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Za počinjene prekršaje izdato je 14 prekršajnih naloga kojima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 15700 eura. Takođe podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

18.08.2020.

Obavještenje o potencijalno opasnom proizvodu - CARRIER klima uređaji

Klima uređaj robne marke Carrier, model 38VNM218713 proizvođača Foshan Midea Carrier Air-Conditioning Equipment Co., Ltd, („FMCC”), povučen je sa crnogorskog tržišta, po nalogu Tržišne inspekcije, nakon što je AHI CARRIER, Grčka odlučio da sprovede program korektivnih mjera na spoljašnjim jedinicama pojedinih multi split sistema.

11.08.2020.

Mjere NKT-a koje su na snazi - ažurirano 10. avgusta:

Privredna društva i preduzetnici koji se bave trgovinom na malo (marketi, supermarketi, hipermarketi, tržni centri i sl.), uključujući i zelene pijace, kao i državni organi, organi državne uprave, organi uprave, organi lokalne samouprave, javne ustanove i drugi subjekti koji vrše javna ovlašćenja, banke, pošte i druga pravna lica, koja neposredno pružaju usluge građanima u šalter salama, obavezna su da odrede jedno ili više lica odgovorna da kontrolišu da li građani/korisnici usluga prilikom ulaska u ove objekte nose zaštitne maske i u objektima poštuju mjeru minimalne međusobne fizičke udaljenosti.

02.08.2020.

NKT odlučio na predlog IJZ da skrati karantin i samoizolaciju sa 21 dan na 14 dana

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), da u skladu sa preporukama relevantnih međunarodnih organizacija i praksom koja je već na snazi u većini država Evropske unije, Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu i mnogim drugim državama, skrati vrijeme samoizolacije i institucionalne izolacije lica koja su bila u kontaktu ili se sumnja da su bila u kontaktu sa inficiranim licima, oboljelima bez kliničke slike ili sa blagom kliničkom slikom, kao i vrijeme institucionalne izolacije lica koja su bila na bolničkom liječenju od novog koronavirusa, sa sada propisanih 21 dan na 14 dana.

21.07.2020.

NKT: Maske i na otvorenom i zatvorenom, dalje ograničenje javnih okupljanja u cijeloj CG, ublažene mjere za pojedine opštine

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je danas, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučilo da ponovo proglasi epidemiju zarazne bolesti novog koronavirusa na cijeloj državnoj teritoriji. Od sjutra se uvodi više novih privremenih mjera čiji je cilj dalje sprečavanje širenja novog koronavirusa, dok se istovremeno ublažavaju mjere u pojedinim opštinama u kojima je smanjen epidemiološki rizik.

19.07.2020.

NKT: Na Cetinju i u Nikšiću se uvode mjere kao u Podgorici

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je danas na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da u Prijestonici Cetinju i opštini Nikšić budu od ponoći uvedene iste privremene mjere sprečavanja širenja koronavirusa kakve su prije tri dana uvedene u Podgorici.