Manja slova Veća slova RSSSaopstenja

17.02.2021.

Održana obuka tržišnih inspektora u oblasti energetske efikasnosti proizvoda

Ministarstvo kapitalnih investicija (Direktorat za energetiku i energetsku efikasnost) i Uprava za inspekcijske poslove u okviru međuresorske saradnje aktivno rade na razvoju i primjeni okvira za označavanje energetske efikasnosti i eko dizajn proizvoda koji utiču na potrošnju energije.

15.02.2021.

Turistička inspekcija ovog vikenda izvršila 432 kontrole

U cilju suzbijanja širenja korona virusa Turistička inspekcija je ovog vikenda vršila pojačani nadzor ugostiteljskih objekata, i tom prilikom je izvršeno 432 inspekcijska nadzora. Ovim kontrolama utvrđeno je da veći dio ugostitelja poštuje propisane mjere jer utvrđeno svega 7 nepravilnosti i to kod onih subjekata koji uglavnom ponavljaju iste prekršaje.

09.02.2021.

Tržišni inspektori učestvovali na radionici Njemačkog nacionalnog instituta

Tržišni inspektori učestvovali na radionici Njemačkog nacionalnog instituta

Tržišni inspketori Uprave za inspekcijske poslove učestvovali su (3. i 4. februara) na dvodnevnoj online radionici u okviru projekta Njemačkog nacionalnog instituta (PTP) na temu „Lična zaštitna oprema - reflektirajući prsluci“. Radionicu je vodio ekspert iz Njemačke a učestvovali su tržišni inspektori zemalja Jugoistočne Evrope. Radionica je osmišljena tako da se kontrolnom listom obuhvate svi obavezni zahtjevi iz standarda Pravilnika o ličnoj zaštitnoj opremi i Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanju usaglašenosti, kao i da se postigne ujednačeni pristup u nadzoru u budućoj zajedničkoj akciji.

20.01.2021.

Saopštenje: Inspekcije tokom praznika obavile preko 1500 kontrola

Tokom praznika vršene su kontrole pojačane kontrole na cijeloj teritoriji Crne Gore. Inače, u sprovođenju mjera protiv širenja epidemije pojačano su angažovane Turistička, Tržišna, Inspekcija rada, Zdravstveno-sanitarna i Inspekcija za igre na sreću koje su u prvoj nedjelji ove godine obavile preko 1500 kontrola. Tom prilikom izrečeno je 14 prekršajnih naloga i pokrenuto 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

13.01.2021.

Evropska banka za obnovu i razvoj i NALED pomažu unaprijeđenju rada inspekcija u Crnoj Gori

Usljed pandemije virusa Covid-19, koja je regionu donijela rizik povećanja sive ekonomije u svim oblastima, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odlučila se na brzu reakciju i, nakon podrške reformi inspekcija u Srbiji, pružiće pomoć u reformi inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

30.12.2020.

Pojačane kontrole inspekcija tokom praznika

Inspekcije UIP-a nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju novih mjera za suzbijanje širenja zaraze korona virusom. Naročita pažnja biće posvećena kontroli tokom predstojećih praznika, pa će naše inspekcije u kontinuitetu biti prisutne na terenu širom Crne Gore u cilju kontrole poštovanja ovih mjera.

25.12.2020.

Tržišna inspekcija sprovodi pojačanu kontrolu prodaje petardi

Uprava za inspekcijske poslove, Odsjek za tržišnu inspekciju, već tradicionalno u ovom periodu sprovodi pojačane kontrole prometa pirotehničkih sredstava u objektima i na pijačnim prostorima. Sa nastupanjem novogodišnjih i božićnih praznika učestalo je korišćenje različitih pirotehničkih sredstava, što može dovesti do povreda usljed nepravilne upotrebe. Podsjetićemo da je prošle godine u Crnoj Gori korišćenjem petardi povrijeđeno 26 lica, među kojima su i djeca kod kojih je nastupio trajni invaliditet.

11.12.2020.

Saopštenje: Povučeno sa tržišta 1086 komada opasnih proizvoda

U toku pojačanog nadzora koji ji je trajao od kraja novembra do danas na tržištu Crne Gore je pronađeno 29 vrsta opasnih proizvoda u količini od 1086 komada, od čega 16 vrsta opasnih proizvoda sa ozbiljnim rizikom i to u količini od 758 komada.

25.11.2020.

Saopštenje: Inspekcije Uprave nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju mjera NKT-a

Inspekcije UIP-a nastavljaju sa cjelodnevnim nadzorom po pitanju novih mjera NKT-a koje podrazumijevaju da od danas do 8. decembra radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih subjekata može biti od sedam do 18 časova.

25.11.2020.

Saopštenje: UIP dobila opremu preko IPA 2014 – „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“

Uprava za inspekcijske poslove danas je dobila opremu preko IPA 2014 - „Nabavka opreme za specijalizovane ustanove u Crnoj Gori za ostvarenje ciljeva usklađivanja i implementacije EU zakonodavstva za unutrašnje tržište“. U okviru ovog projekta odobrena je sljedeća oprema: tri “pištolja“ za mjerenje teških metala i opasnih supstanci u igračkama za Zdravstveno-sanitarnu inspekciju, tri instrumenta za testiranje električne bezbjednosti i 3 multimetra sa analognim dijagramom sa višestrukim mjernim funkcijama za Tržišnu inspekciju, kao i četiri seta tegova za Metrološku inspekciju.