Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Најаве

29.04.2022.

Обавјештење: Током предстојећих празника дежурни инспектори на услузи грађанима

Обавјештавамо све грађане да ће током предстојећих празника бити у могућности да ступе у контакт са неким од наших дежурних тржишних инспектора како би пријавили евентуална кршења законских прописа. Подсјећамо све привредне субјекте, који се баве трговином на велико и трговином на мало, да је пред нама Празник рада, па су празнични дани односно нерадни дани недеља 1., 2. и 3. мај. Грађани се могу обратити и позивом на наш Цалл центар 080 555 555 гдје ће дежурати службеници до 12:00х а након тога пријаву могу оставити и нашој аутоматској секретарици а исту ће службеници прослиједити на даљу надлежност већ сљедећег дана.

27.12.2016.

Најава: Почиње појачан надзор у зимској туристичкој сезони

Најава: Почиње појачан надзор у зимској туристичкој сезони

Управа за инспекцијске послове сјутра, 28.децембра, почиње са појачаним надзором у зимској туристичкој сезони 2016/2017. године у циљу заштите корисника туристичких услуга и унапређења цјелокупне туристичке услуге.

18.11.2016.

Најава: ТАИЕX Радионица о безбједности играчака на тржишту и контроли козметичких производа

У организацији Управе за инспекцијске послове уз подршку Европске Комисије (ТАИЕX), у уторак и сриједу, 22 и 23. новембра, у хотелу „Аурел“ у Подгорици, одржаће се дводневна радионица о безбједности играчака на тржишту и контроли козметичких производа.

05.10.2016.

Најава: Регионална Конференција “Тржишни надзор - пракса и изазови”

У организацији Управе за инспекцијске послове уз подршку Европске Комисије (ТАИЕX), у уторак и сриједу, 11 и 12. октобра, у Хотелу „Аурел“ у Подгорици, одржаће се дводневна регионална Конференција “Тржишни надзор - пракса и изазови”.

09.12.2015.

У новембру Тржишна инспекција пронашла 11 врста опасних производа на црногорском тржишту

На тржишту Црне Горе пронађено је 11 врста опасних производа у укупној количини од 309 комада. Међу пронађеним опасним производима било је 8 врста опасних производа са озбиљним ризиком у количини од 244 комада (6 врста дјечије одјеће – 163 комада, једна врста преносне дјечија свјетиљке – 10 комада, једна врста електричне кварцне гријалице – 71 комад) и 3 врсте опасних производа који не представљају озбиљан ризик, у количини од 65 комада (3 врсте електричних бушилица у количини од 65 комада).

08.12.2014.

Кампања ’’Фалсификати коштају више – купујем оригинале’’

Управа за инспекцијске послове - Тржишна инспекција, Завод за интелектуалну својину и Управа царина организују догађај под називом ’’Фалсификати коштају више – купујем оригинале’’, која ће се одржати у Малл оф Монтенегро, 10. децембра 2014.године, од 12 до 14 часова. Ова кампања представља једну од активности из оквира реализације ИПА Тwиннинг лигхт пројекта ’’Унапријеђење заштите права интелектуалне својине у Црној Гори’’ који финансира Европска унија.

23.09.2014.

Сјутра се одржава семинар "Здрава радна мјеста - управљање стресом“

Министарство рада и социјалног старања, Управа за инспекцијске послове и Европска Агенција за заштиту и здравље сјутра одржавају семинар из области заштите и здравља на раду. Семинар се организује у оквиру Европске кампање "Здрава радна мјеста – управљање стресом".

11.07.2013.

Позивамо вас на Затварање ИПА Пројекта „Заштита потрошача и тржишни надзор“ и Округли сто о заштити потрошача и тржишном надзору

Затварање ИПА Пројекта „Заштита потрошача и тржишни надзор“ и Округли сто о заштити потрошача и тржишном надзору петак, 12. јула 2013. године, 10 – 12 х Хотел Подгорица, Подгорица

13.03.2013.

Обиљежавање Свјетског дана заштите потрошача - 15.март

Обиљежавање Свјетског дана заштите потрошача - 15.март

Свјетски дан заштите потрошача - 15.март - обиљежиће се ове године у Црној Гори у организацији Тржишне и Здравствено-санитарне инспекције, Управе за инспекцијске послове заједно са потрошачким организацијама ЦЕЗАП и ЕЦОМ, телевизијом Вијести и пројектом Заштита потрошача и тржишни надзор који финансира ЕУ. У оквиру овогодишњег Свјетског дана заштите потрошача одржаће се програм различитих садржаја посвећен подизању свијести потрошача о безбједности производа намијењених дјеци.

13.02.2013.

Данас конференција за новинаре поводом резултата анализа спорног млијека Дукат и Виндија

Управа за инспекцијске послове позива новинаре на конференцију за медије на којој ће представити резултате анализа спорног млијека Дукат и Виндија које је урадио Центар за екотоксиколошка испитивања и упознати медије са мјерама које ће Сектор за заштиту животне средине и простора Управе за инспекцијске послове наставити да предузима поводом очувања безбједности хране на нашем тржишту.