Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni
Datum objave: 27.12.2016 16:00 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove sjutra, 28.decembra, počinje sa pojačanim nadzorom u zimskoj turističkoj sezoni 2016/2017. godine u cilju zaštite korisnika turističkih usluga i unapređenja cjelokupne turističke usluge.

Prioritet nadzora biće skijališta i privatni smještaj u zimskim turističkim centrima, kao i promet robe, kako sa aspekta redukcije sive ekonomije, tako i sa aspekta zaštite života i zdravlja ljudi, te zaštite ekonomskih interesa potrošača. Nadalje, predmet kontrole biće zapošljavanje i poštovanje propisanih prava zapošljenih u svim djelatnostima koje se intenziviraju u zimskom periodu. U tom smislu, pored turističkih inspektora, biće angažovani tržišni, zdravstveno-sanitarni, inspektori rada, inspektori zaštite prostora, kao i drugi inspektori u okviru svojih nadležnosti. 

U cilju produktivnije i kvalitetnije kontrole zimskih turističkih objekata, organizovaće se i zajedničke mobilne ekipe inspektora u zavisnosti od problema na terenu i vrste djelatnosti koja je predmet nadzora. Poseban akcenat biće na postupanje po žalbama gostiju koji iste mogu prijaviti preko Call centra Uprave 080 555 555, ali i direktno inspektoru koji se u datom trenutku nalazi na terenu. Turistima i građanima će biti dostupni flajeri sa kontakt podacima dežurnog inspektora, kojeg mogu kontaktirati ukoliko naiđu na probleme prilikom korišćenja turističkih usluga.

PR Služba Uprave za inspekcijske poslove