Manja slova Veća slova RSS
>

Kampanja ’’Falsifikati koštaju više – kupujem originale’’

Datum objave: 08.12.2014 15:01 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove - Tržišna inspekcija, Zavod za intelektualnu svojinu i Uprava carina organizuju događaj pod nazivom ’’Falsifikati koštaju više – kupujem originale’’, koja će se održati u Mall of Montenegro, 10. decembra 2014.godine, od 12 do 14 časova. Ova kampanja predstavlja jednu od aktivnosti iz okvira realizacije IPA Twinning light projekta ’’Unaprijeđenje zaštite prava intelektualne svojine u Crnoj Gori’’ koji finansira Evropska unija.


Događaj će otvoriti predstavnik Zavoda za intelektualnu svojinu, a u nastavku kampanje predstavnici državnih institucija Crne Gore informisaće građane o koristima zaštite prava intelektualne svojine i ukazati na štetne efekte po njih izazvane kupovinom i korištenjem krivotvorenih proizvoda. Takođe građani će imati priliku da se upoznaju sa krivičnom i prekršajnom odgovornošću koju povlači proizvodnja, distribucija i prodaja falsifikovanih proizvoda.

Radi adekvatnog demonstriranja štetnih efekata kupovine falsifikovanih proizvoda, građanima će se prikazati zaplijenjeni falsifikovani proizvodi i uporediti sa onim originalnim, u čemu će učestvovati i zastupnici prava poznatih brendova, kao i privredni subjekti koji su ovlašćeni distributeri tih brendova.

Svi učesnici u kampanji biće otvoreni za pitanja medija i građana.