Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Зоран Магделинић  - Помоћник директора за Сектор за праћење спровођења прописа у области инспекцијског надзора, међународну сарадњу и људске ресурсе


УИПЗоран Магделинић, дипл. правник, рођен је 28.12.1978. године у Рожајама и по националности је Црногорац.

У периоду до 2003. до 2006. године обављао је приправнички и сараднички стаж у Вишем суду у Подгорици. Од 2006. године у Скупштини Црне Горе обављао је послове савјетника генералног секретара до 2008. године, када прелази на мјесто шефа канцеларије генералног секретара. Био је помоћник директора у Заводу за извршење кривичних санкција од 2009. године до 4.10.2012. године, када је постављен на мјесто помоћника директора Управе за инспекцијске послове, за Сектор за праћење спровођења прописа у области инспекцијског надзора, међународну сарадњу и информационе технологије.

Након истека мандата дана 12.10.2017. године именован је на мјесто В.Д. Помоћника директора, док је на сједници Владе 8.2.2018.године постављен у нови мандат.

Покривао је и друге значајне функције: од 2007. до 2010. године обављао је послове секретара Скупштинске комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама; од 2007. до 2009. члан је Управног одбора пројекта Парламентарне скупштине Савјета Европе; од 2008. до 2009. Секретар је Савјета за грађанску контролу рада полиције и од 2010. до 2011. године члан је Централне комисије за пријем прве генерације питомаца на Полицијској академији у Даниловграду, на образовни програм „затворски полицајац“.

Учествовао је на више стручних усавршавања из различитих правних области у земљи и иностранству, као и у студијским посјетама и обукама из области парламентарног права и демократије, уз подсредство међународних организација и асоцијација и то: НДИ-а из Вашингтона; ОСЦЕ-а; Парламентарне скупштине Савјета Европе,УНДП-а и ГТЗ-а. Био је полазник прве генерације школе европских интеграција Фриедрицх Еберт Стифтунг преко Европског покрета у Црној Гори.Такође, добитник је сертификата политичког савјетника Хоw то бе а беттер полицy адвисор, НИСПАцее-РЕСПА (Сарајево, 2007).

Служи се енглеским језиком.

Ожењен, отац једног дјетета.

Контакт e-mail: zoran.magdelinic@uip.gov.me