Manja slova Veća slova RSSZoran Magdelinić  - Pomoćnik direktora za Sektor za praćenje sprovođenja propisa u oblasti inspekcijskog nadzora, međunarodnu saradnju i ljudske resurse


UIPZoran Magdelinić, dipl. pravnik, rođen je 28.12.1978. godine u Rožajama i po nacionalnosti je Crnogorac.

U periodu do 2003. do 2006. godine obavljao je pripravnički i saradnički staž u Višem sudu u Podgorici. Od 2006. godine u Skupštini Crne Gore obavljao je poslove savjetnika generalnog sekretara do 2008. godine, kada prelazi na mjesto šefa kancelarije generalnog sekretara. Bio je pomoćnik direktora u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija od 2009. godine do 4.10.2012. godine, kada je postavljen na mjesto pomoćnika direktora Uprave za inspekcijske poslove, za Sektor za praćenje sprovođenja propisa u oblasti inspekcijskog nadzora, međunarodnu saradnju i informacione tehnologije.

Nakon isteka mandata dana 12.10.2017. godine imenovan je na mjesto V.D. Pomoćnika direktora, dok je na sjednici Vlade 8.2.2018.godine postavljen u novi mandat.

Pokrivao je i druge značajne funkcije: od 2007. do 2010. godine obavljao je poslove sekretara Skupštinske komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama; od 2007. do 2009. član je Upravnog odbora projekta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope; od 2008. do 2009. Sekretar je Savjeta za građansku kontrolu rada policije i od 2010. do 2011. godine član je Centralne komisije za prijem prve generacije pitomaca na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, na obrazovni program „zatvorski policajac“.

Učestvovao je na više stručnih usavršavanja iz različitih pravnih oblasti u zemlji i inostranstvu, kao i u studijskim posjetama i obukama iz oblasti parlamentarnog prava i demokratije, uz podsredstvo međunarodnih organizacija i asocijacija i to: NDI-a iz Vašingtona; OSCE-a; Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope,UNDP-a i GTZ-a. Bio je polaznik prve generacije škole evropskih integracija Friedrich Ebert Stiftung preko Evropskog pokreta u Crnoj Gori.Takođe, dobitnik je sertifikata političkog savjetnika How to be a better policy advisor, NISPAcee-RESPA (Sarajevo, 2007).

Služi se engleskim jezikom.

Oženjen, otac jednog djeteta.

Kontakt e-mail: zoran.magdelinic@uip.gov.me